YH-utbildning till hösten


skrivet den 28 maj av Admin, klockan:16:01

Jag har sedan länge tröttnat på att gå omkring utan jobb. Det tar otroligt tungt på psyket att varje månad gå omkring och tänka på hur man ska kunna gå runt ekonomiskt, och att leva på sina föräldrar. Min jobbcoach tror fortfarande att det bara är en tidsfråga innan jag får ett jobb. Men det känns som att det krävs en eftergymnasieutbildning för att man ska lyckas få ett jobb i Sverige idag. :( Dessutom blir jag gnällig av att inte göra något på dagarna. Därför har jag bestämt mig för att det är dags att ta tag i det själv och ändra taktik. Nu funderar jag på att börja studera, åtminstone några kurser. Problemet är att jag fortfarande känner mig skoltrött. Jag vill verkligen bara jobba, inte komma in i skolvärlden igen. Men nu har jag i alla fall börjat kolla på ettårsutbildningar på Yrkeshögskolan. Just nu funderar jag främst på något inom "Data/IT" eller "Kultur, media och design". 

Kurser i sommar

Jag har också sökt till några kurser i sommar. Siri skulle förmodligen plugga på distans i sommar och hon fick upp intresset även för mig. Det hade varit kul att komma in på någon kurs som handlar om heminredning eller IT, men jag vet inte hur långt mitt betyg räcker. Om jag trivs med att studera i sommar kanske det kan vara läge att plugga någon längre utbildning också. Men jag har svårt att tro det just nu.

To be continued. 


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt